- 1 filet z łososia, ok. 150g
- Sól
- Pieprz
- Olej do smażenia
- 2 buraki
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 łyżka jogurtu
- 1 łyżeczka chrzanu
- Odrobina soku z cytryny
Buraki
dokładnie obrać i zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do piekarnika rozgrzanego
do 200 stopni i piec minimum godzinę. Łososia umyć, osuszyć, posypać sola i
pieprzem. Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny i łyżeczką chrzanu.
Upieczone
buraki obrać i pokroić w plasterki, polać oliwą wymieszaną z octem balsamicznym
i majerankiem. Łososia smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor ok. 3 min z
każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz