poniedziałek, 7 sierpnia 2017

ŁOSOŚ z pieczonymi burakami i sosem chrzanowym

  • 1 filet z łososia, ok. 150g
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • 2 buraki
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżka jogurtu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • Odrobina soku z cytryny

Buraki dokładnie obrać i zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec minimum godzinę. Łososia umyć, osuszyć, posypać sola i pieprzem. Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny i łyżeczką chrzanu.
Upieczone buraki obrać i pokroić w plasterki, polać oliwą wymieszaną z octem balsamicznym i majerankiem. Łososia smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor ok. 3 min z każdej strony.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz