piątek, 8 kwietnia 2016

CIASTECZKA OWSIANE Z BAKALIAMI, BEZ MĄKI, CUKRU I TŁUSZCZU


  • 200g mieszanki orzechów (orzechy włoskie, laskowe, migdały)
  • 100g suszonej żurawiny
  • 100g nasion (siemię lniane, słonecznik, sezam)
  • 100g płatków owsianych
  • 2 roztrzepane białka lub 1 całe jajko
  • 4 łyżki miodu lub syropu z agawy

Orzechy posiekać lub rozbić w woreczku tłuczkiem do mięsa. W misce wymieszać orzechy, żurawinę, nasiona, płatki i miód lub syrop. Białka ubić lekko widelcem i dodać do mieszanki.
Ciasteczka nakładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec do suchości (złotawy kolor) ok. 12 min.
Studzić na kratce.