- 1 filet z łososia
- 10 gniazd mrożonego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 opakowanie mozarelli
- sok z cytryny
- oliwa z oliwek
Z
fileta wytnij skórę, umyj go, osusz, a następnie skrop skokiem z cytryny, posyp
solą i pieprzem. Jeśli jest czas odstaw na 30 min do lodówki. Na patelni na
odrobinie oliwy podsmaż cebule i czosnek, a następnie dodaj zamrożone gniazda
szpinaku. Podgrzej do całkowitego rozmrożenia i podgotowania. Można podlać wodą
by szpinak się nie przypalił. Dopraw solą i pieprzem. Na tej same patelni
przesmaż łososia z obu stron na złoty kolor. Do naczynia żaroodpornego przełóż
łososia, przykryj go szpinakiem a na wierzch ułóż plastry mozzarelli. Wstaw do
nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz do rozpuszczenia sera, ok. 20
minut. Podawać z dzikim ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz