czwartek, 31 marca 2016

CIASTO MARCHEWKOWE

  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 4 całe jajka
  • 1 szklanka oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 szklanka marchewki grubo startej
  • 1 szklanka ananasa naturalnego lub jabłek
  • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • 1 szklanka rodzynek
Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą i cynamonem. Dodać olej. Wymieszać następnie dodać marchewkę, ananasa lub jabłka, orzechy włoskie oraz rodzynki sparzone wrzątkiem.

Piec w temperaturze 180 stopni przez 35 – 45 minut.

Przepis własny

1 komentarz: