- 3 banany (po zmiksowaniu 350 ml)
- 1 jajko
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki syropu z agawy (lub miodu)
- 1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych
- 1 szklanka płatków owsianych górskich
- 1/3 szklanki otrębów granulowanych (śliwkowych)
- ½ szklanki mielonych migdałów
- 2 łyżki pestek słonecznika
- 3 łyżki ziaren sezamu
- 3 łyżki siemienia lnianego
- 1/3 łyżeczki cynamonu
Banany zmiksuj. Dodaj do nich jajko, olej i syrop z agawy lub miód. Wymieszaj widelcem.
Wszystkie suche składniki wymieszaj w misce, dodaj
przygotowane mokre składniki i razem dokładnie wymieszaj.
Mokrymi rękami formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i
układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdą kulkę spłaszcz łyżką.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut.