czwartek, 4 maja 2017

CIASTECZKA OWSIANE DIETETYCZNE


  • 1,5 szklanki gęstego musu jabłkowego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka aromatu migdałowego
  • ½ szklanki otrębów pszennych
  • ½ szklanki otrębów granulowanych (użyłam śliwkowych)
  • 1 szklanka płatków owsianych górskich
  • 3 łyżki siemienia lnianego
  • 2 łyżki żurawiny suszonej
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 6 czubatych łyżek tartych migdałów
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • opcjonalnie: 3-4 łyżki stewii, cukru brzozowego, miodu


Umieść wszystkie suche składniki w misce i wymieszaj. Mus jabłkowy wymieszaj z oliwą, jajkiem i aromatem. Połącz zawartość obu naczyń i dokładnie wymieszaj.