środa, 27 lipca 2016

OWSIANKA Z OWOCAMI

  • 3 łyżki płatków owsianych (najlepiej nie błyskawicznych)
  • 1 łyżka siemię lnianego
  • 1 łyżeczka rodzynek
  • 1 łyżeczka orzechów włoskich (tzw. 2-3 orzełki pokruszone)
  • 1 łyżeczka żurawiny
  • 1 łyżeczka jagód goji
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 100 g owoców (polecam 50 g malin i 50 g borówek amerykańskich)


Owsiankę najlepiej przygotować wieczorem, dzień przed spożyciem. Chodzi o to, by płatki owsiane przed zjedzeniem zostały dobrze namoczone, bo w przeciwnym razie pobiorą wodę z naszego przewodu pokarmowego z innymi cennymi składnikami mineralnymi. W dniu konsumpcji dodaj 1 łyżkę jogurtu naturalnego, wymieszaj, a na wierzch posyp umyte owoce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz