- mała pojedyncza
pierś z kurczaka
- 1 mała cebulka
- ½ papryki
czerwonej
- ½ papryki żółtej
- 1 pomidor
- 1/3 cukinii
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka oliwy z
oliwek
- ½ szklanki bulionu
- przyprawy
Małą cebulkę pokroić w krążki, papryki pokroić w
kostkę. Dodać pokrojonego pomidora, cukinię, czosnek. Na patelni teflonowej
rozgrzać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek i delikatnie obsmażyć małą pojedynczą pierś
z kurczaka, podlać wodą, przykryć i dusić jeszcze 10 minut. Wyjąć mięso.
Na patelnię wrzucić warzywa, 1 listek laurowy i posiekane
warzywa. Dusić 10 minut, przyprawić do smaku, podlać bulionem, przykryć na
kolejne 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Pokrojonego kurczaka oprószyć solą i pieprzem,
pokroić w plastry – podawać na warzywach.