- 1 filet z kurczaka
- 1 mała cukinia
- 2 łyżki zielonego groszku
- ½ małej cebuli
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- zioła prowansalskie
- 3 łyżki brązowego ryżu
Sos:
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki jogurtu
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Filet z kurczak, umyć, osuszyć i natrzeć solą,
pieprzem i ziołami. Przykryć folią aluminiową i odstawić do lodówki na min. 2
godziny. Po tym czasie kurczaka pokroić w kawałki i podsmażyć na oliwie, wraz z
cebulką. Cukinię umyć, osuszyć i za pomocą obieraczki skroić długie cienkie
paski. Dodać do kurczaka wraz z groszkiem, podlać woda i dusić przez kilka
minut pod przykryciem. Gotową potrawę wymieszać z sosem czosnkową-jogurtowym.
Podawać z brązowym ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz