wtorek, 5 stycznia 2016

CUKINIA Z GRILLA w czosnkowej marynacie

  • 1 duża cukinia
  • 2 ząbki czosnku
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • zioła (oregano, tymianek, majeranek)

Cukinie umyć, przekroić na pół i jeszcze raz na pół, gdyby kawałki były za duże połówki można kroić na trzy części. Następnie za pomocą widelca cukinię podziurkować.
W miseczce wymieszać oliwę, z solą, pieprzem, sprasowanymi ząbkami czosnku i ziołami. Pędzelkiem smarować cukinię marynatą i odstawić na 30 minut.

Rozgrzać grill, ułożyć cukinie i grillować z każdej strony ok. 10 minut, aż będzie lekko brązowa. Podawać z sosem czosnkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz