- 200g indyka
- 100g fasolki
szparagowej
- ½ żółtej papryki
- 1 łyżka kukurydzy
- pomidor
- 1 łyżeczka oliwy z
oliwek
- 150 ml rosołu lub
wody
- koperek lub natka
pietruszki
Fasolkę szparagową - strączki pokroić na mniejsze
kawałki.Ugotować w osolonej wodzie 6-8 minut, odsączyć. Na rozgrzaną oliwę włożyć indyka, np. piersi -
pokrojonego w kostkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Dodać pokrojoną w kostkę żółtą paprykę i smażyć
2-3 minuty.Dodać fasolkę pokrojoną na mniejsze kawałki i
pomidora pokrojonego w ósemki oraz łyżkę kukurydzy. Zalać rosołem lub wodą, dusić 5-6 minut.Udekorować zieleniną - koperkiem lub natka
pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz