środa, 6 stycznia 2016

DANIE KAWALERSKIE

  • 200g indyka
  • 100g fasolki szparagowej
  • ½ żółtej papryki
  • 1 łyżka kukurydzy
  • pomidor
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 150 ml rosołu lub wody
  • koperek lub natka pietruszki

Fasolkę szparagową - strączki pokroić na mniejsze kawałki.Ugotować w osolonej wodzie 6-8 minut, odsączyć. Na rozgrzaną oliwę włożyć indyka, np. piersi - pokrojonego w kostkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Dodać pokrojoną w kostkę żółtą paprykę i smażyć 2-3 minuty.Dodać fasolkę pokrojoną na mniejsze kawałki i pomidora pokrojonego w ósemki oraz łyżkę kukurydzy. Zalać rosołem lub wodą, dusić 5-6 minut.Udekorować zieleniną - koperkiem lub natka pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz