niedziela, 10 stycznia 2016

GULASZ DROBIOWY z kaszą jęczmienną

  • 200 g mięsa drobiowego np. indyk
  • ½  cebulki
  • 200g pieczarek
  • 2 małe marchewki
  • pietruszka
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • ząbek czosnku
  • przyprawy do wyboru
  • bulion z kostki rosołowej
  • kasza jęczmienna

Mięso, pieczarki i cebulkę pokroić na kawałki i obsmażyć na łyżce oleju, dodać startą marchewkę i pokrojoną w kostkę pietruszkę oraz łyżkę jogurtu naturalnego z czosnkiem.

Całość doprawić do smaku swoimi ulubionymi przyprawami, spożyć na ciepło z kaszą ugotowaną w bulionie z kostki rosołowej – ½  woreczka na porcję.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz